5 thoughts on “Sebenarnya, Saya Isteri Dia !

  1. Done. Tamat sudah. Setelah lama dok merantau cari novel ni, jumpa juga akhirnya di Pacific Alor Setar . Stok fresh baru sampai, penuh dekat rak .

    Oleh sebab dah keluar drama yg diadaptasi novel ni, so, bila baca novel ni automatik memang akan bayang Tiz Zaqyah dengan Izzue Islam la 🙂 Sweet gila. haha. Tak lengkap kalo tengok drama tapi tak baca . So,jemputla baca novel ni .

    And even dah baca and tao cerita dia, tapi still excited nak layan drama jugak 🙂 Go ! Go ! Peace Yo !

  2. Aku baca buku ni pun sbb drama kat tv3. Mula2 aku rasa tertarik nak baca. Maklumlah, nak tau apa jadi dekat drama.

    Setelah aku habis baca buku 800++ mukasurat, aku agak kecewa. Cerita ni terlalu fokus pada dua watak sahaja. Watak syaf dgn firash. Yg kain seolah2 watak ekstra. Cerita yang meleret-leret, buat aku jadi muak nak baca. Watak jahat rania dan raimy pulak tak diketangah. Xde perkembangan langsung. Part rania kenakan firash, lepas tu main dgn siapa entah. Itupun tak tau dia main ke tak.

  3. Firash Arshad (Acad) dan Syafa Aqira (Syaf) terpaksa berkahwin walaupun Chad baru berumur dua puluh satu tahun dan Syaf adalah bekas kekasih abangnya Chad. Chad tidak mahu pernikahan mereka diketahui oleh ahli keluarga yang lain dan rakannya-rakannya. Hubungan mereka dingin dan penuh dengan salah sangka dan berkecil hati. Namun mamanya Chad sentiasa berusaha untuk merapatkan hubungan mereka berdua. Chad dan Syaf mula menyulam keserasian bila mereka menyambut Hari Raya di kampung Tok Wan. Mereka

  4. Syafa-Firash

    SSID mula jalan cerita sngt menarik n detail gila. cerita satu persatu apa yg terjadi. tapi betullah, syafa tu terlalu baik . adoii. x la pelik sngt sbb ada je org yg baik dlm dunia ni, tapi bagi kita, mybe sbb kita ni tak terlalu baik, jdi terasa nak ketuk kepala Syafa suh dia jahat sikit. ehehehehe…

    n bila part last2 tu bnyak je dugaan dorang. firash pun dh termakan kata, si syafa pun … fitnah pulak… overall cerita ok. wlupun agak detail, suka baca. panjang ya jugak ..

  5. 2.5*

    Aku ‘terjumpa’ buku ni. Rupanya ada lagi stok pending masa duk mengemas gobok putihku. Terfikir entah-entah ada lagi buku yang terselit di gobok opis pula ni. Haihh… orang dah nak sibuk bercuti, time ni la aku jumpa buku-buku pending yang tidak di-ketahuan-mana-aku-sorok-selama-ini muahahaha 😛

    Full review: 19/05/2015

    Beli buku ni masa dramanya tengah hot di kaca TV. Tapi sengaja aku tak baca dulu sebab tak mahu terpengaruh dengan dramanya tu.

    Premis mudah rahsia cerita ini berkembang sebenar

Leave a Reply