5 thoughts on “Äärioikeisto Suomessa

 1. Hyödyllinen katsaus modernin radikaalin oikeiston kuvioihin, sekä aatepohjaan että järjestöihin. Kirjan otsikon mukaisesti käsittely painottuu tietenkin suomalaisen 1) populistisen, 2) radikaalin ja 3) fasistisen oikeiston käsittelyyn, mutta näiden kansainväliset yhteydet ja aatepohja käydään myös läpi.

  Kirjassa tehdään tärkeä käsitteellinen erottelu oikeistopopulismin, oikeistoradikalismin ja fasismin välillä. Helpostihan fasismia heitellään ympäriinsä miten sattuu, mm. että perussuomalaissa oli

 2. Hyvä peruspaketti, joka tarkastelee radikaalin oikeiston ilmiötä kansainvälisesti–oikea näkökulma sosiaalisen median ja verkostoituneisuuden aikakaudella. Tähtiä jäi uupumaan lähinnä kahdesta syystä: ensiksi, lähestymistapa on kokonaan aatehistoriallinen. Pääosassa ovat ajatukset ja ajattelijat. Kuitenkin kaduilla riehuvat jotkut aivan muut. Ymmärtämättömyys natsismin tai fasismin aatteellisista koukeroista ei tee väkivallasta yhtään vähemmän poliittista, mutta suurilta osin käsittelemättä jääv

 3. Tämä joukkoistettu tietoisku oikeistopopulismista on ajankohtainen ja tärkeä. Sen lukeminen avartaa silmiä.

  Kirja laittaa historialliseen kontekstiin Euroopan ja Suomen äärioikeiston, radikaalikonservatismin ja populismin nousun pitkän vasemmistokeskustalaisen hegemonian tuhkista.

  Ymmärtääkseen perussuomalaisia tulee ymmärtää mitä muissa pohjoismaissa tapahtuu, ja mitä muualla Euroopassa on hiljatellen, osittain tietoisesti, tapahtunut, kun äärioikeisto on brändännyt itsensä salonkikelpoiseksi.

  Kir

 4. Peruskurssi äärioikeiston ja oikeistopopulistisen maailmankuvan filosofiseen ja historialliseen taustaan niin Suomessa kuin Euroopassa. Tiivistä, ymmärrettävää tekstiä.

Leave a Reply